A l'any 1981, després de pertànyer a Clubs de poblacions veïnes des d'on s'organitzava el Criterium de Muntanya, es participava en les primeres Marxes i es competia en federats, sota l'empenta d'una persona i amb el suport d'un grup d'aficionats a la bicicleta, es crea el Club Ciclista Montornès.


El primer local social era el Bar Bodega Baudilio, a l'Avinguda Federico Garcia Lorca nº 2, a Montornès Nord, on encara avui hi figura oficialment. En realitat, després de l'edificació del Pavelló Municipal d'Esports, comptem amb un local, molt ben aprofitat, que serveix per a reunions, trobades socials i familiars. El primer maillot, sense publicitat, era vermell amb les lletres afelpades. A partir d'aquí el camí, no sempre fàcil, es va recórrer amb una fita important anual, la cursa de Veterans per la Festa Major, al setembre. Molts van ser i són els col•laboradors econòmics: Bar Bodega Baudilio, Pinturas Lorente, Medis d'ara, Artiach, Basolí, Cicles Cariñena, Drogueria i Perfumeria Iris, Auto Vian, Immobiliàries León i un que va ser de gran suport com Henkel Ibérica, amb les marques de Wipp Express i Turbo. Com a organitzacions més importants de Veterans, pot ser el Campionat d'Espanya (1989) i les dues Copes d'Espanya. També no són menys importants els quinze Criterium Nacionals de Muntanya, pujant Sant Bertomeu i Parpers, els Campionats provincials de Barcelona, vuit, en el circuit de Montornès Nord.


Al començament es van aplegar uns trenta cicloturistes, els soferts puntals del Club. A l'any 1992 es forma l'equip de Veterans, encara en actiu, on s'han aconseguit 3 Campionats d'Espanya i sis podis d'honor, amb Ramon Verdaguer i Francesc Masjoan (E.P.D). En d'altres categories el Club s'ha fet present com organitzador, dues curses d'infantils, presència a la Volta al Vallès de Cadets, dues marxes cicloturistes i campionats socials. A part de l'equip de veterans, tant els infantils com les fèmines van formar equip durant dues temporades.


Ara s'ha posat la mirada en les BTT, enguany celebrarem la tercera Pedalada de Muntanya, als entorns del poble per la Serra de Marina. El Club organitza les bicicletades populars del poble, una a la primavera i una a la tardor. Amb més de vint-i-cinc anys d'història s'està obert a tot el que representa el foment del ciclisme. L'Ajuntament ens ha fet sempre costat amb les seves subvencions, local del pavelló i Policia local que, junt amb Protecció Civil, són eina imprescindible per organitzar la seguretat viària a les curses. No puc tancar sense recordar els dos companys que han deixat la vida per aquest esport, Francesc Masjoan i Luís Cámara, a aquest últim li dediquem la cursa anual del seu Memorial. No vull fer personalismes però el seu President, que n'ha estat sempre menys dos anys, amb la seva tossuderia a tirar endavant i Ramon Verdaguer, el millor veterà d'Espanya de tots els temps, són les icones vives del Club, referents per a socis i simpatitzants.

 

             Albert Pol

Soci fundador i expresident